Sjukgymnastik

Här träffar du fysioterapeuterna MonikaPetterAnna, och Cecilia. Samtliga våra sjukgymnaster är anslutna till sjukförsäkringen och arbetar utifrån Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbunds etiska regler och efter de riktlinjer som fastställts av Socialstyrelsen.

Den 1/1 2007 togs remisskravet för fysioterapi bort. Detta innebär att Du kan beställa tid hos sjukgymnast, utan att först träffa en läkare. Patientavgiften är from 1/5 2015 200 kr från den dag Du fyller 20 år. Är Du yngre är besöket kostnadsfritt. Studenter vid LTU betalar 100 kr vid första besöket. Högkostnadskort stämplas och frikort gäller.

Gränsen för att vara berättigad till frikort är 1100 kr, vilket innebär att ingen betalar mer än detta belopp i vårdavgift hos läkare och/eller sjukgymnast under ett år. Att skaffa ett högkostnadskort samt att få detta stämplat är ditt eget ansvar. Såväl högkostnadskort som frikort kan tillhandahållas på Lifecenter.

Då vi vanligen har svårt att svara i telefon bokar/avbokar du enklast tid hos fysioterapeut via kontaktformuläret som du hittar i presentationen nedan.

Behandlingsmetoder

För att Du som patient skall känna dig trygg arbetar sjukgymnasterna på Lifecenter med behandlingsmetoder som är vetenskapligt belagda och godkända.

Fysioterapeuterna på Lifecenter har examen i ortoped medicin, manuella tekniker enligt OMI. De har utbildning i idrottsmedicin,  Mc Kenzie, basal kroppskännedom, akupunktur¨och utbildning i Axelina för rehabilitering efter axelkirurgi och samarbetar med ortopedkliniken på Sunderby sjukhus.  De arbetar även med rehabiliteringsträning i Stil sportcenters moderna gym.

När Du träffar fysioterapeuten första gången kommer Du, om möjligt, att få en förklaring till dina besvär samt att Ni tillsammans lägger upp en handlingsplan och målsättning. Det är dock fysioterapeuten som väljer behandlingsmetod. Resultatet av behandlingen utvärderas kontinuerligt, såväl objektivt som subjektivt.

Policy

Att med vetenskapligt beprövade och godkända metoder ge varje patient optimal möjlighet att utifrån sin diagnos nå sitt rehabiliteringsmål, oavsett om det gäller att återgå i arbete eller kunna utöva idrott.

Friskvård på eget ansvar

Önskar Du som patient träna på andra tider än när Din fysioterapeut är i tjänst, får Du diskutera det med din fysioterapeut. Då Din fysioterapeut inte är på plats bedöms inte din träning som rehabiliteringsträning, utan som friskvård på eget ansvar.

Boka tid för sjukgymnastik här

Cindy Ejneborn

Leg. Fysioterapeut

070-594 00 11

cindy.ejneborn@lifecenter.nu

Cindy är leg. fysioterapeut och delägare i Lifecenter med examen 2007 och egen etablering. Cindy har examen i OMT steg 1 och går nu OMT Läs mer...

Cecilia Collin

Leg. Fysioterapeut

070-353 77 90

cecilia.collin@lifecenter.nu

Cecilia är leg. fysioterapeut och delägare i Lifecenter med examen sedan 2010 och egen etablering. Cecilia har examen i OMT steg 3. Även fördjupade kunskaper Läs mer...

Monika Nilsson

MSc, leg. Fysioterapeut, CSPT

070-6880315

monika.nilsson@lifecenter.nu

Monika är leg fysioterapeut och delägare i Lifecenter, med egen etablering sedan 24 år. Examen i OMT steg 3, OMI och Idrottsmedicin steg 3 (CSPT) Läs mer...

Anna Wilhelmsson

Leg. Fysioterapeut

070-3128188

anna.wilhelmsson@lifecenter.nu

Anna är leg. fysioterapeut och delägare i Lifecenter med examen 2006 och egen etablering. Anna har examen i OMT steg 3 och fördjupande kunskaper i Läs mer...

Petter Söderholm

Leg. Fysioterapeut

070-6780339

petter.soderholm@lifecenter.nu

Petter är delägare i Lifecenter, leg. sjukgymnast med egen etablering sedan 19 år. Examen i OMI och IM steg 2. Fördjupad kunskap inom idrottsmedicin, ortopedisk Läs mer...